od Tara » úte 12. lis 2024 14:32:50
No, holt, Miroslave, sleduji asi trochu jiná videa a rozhovory s Jaroslavem alias Shamanem, je to velice citlivý, ale i moudrý mladý muž.
Moudrý, ne chytrý...
Bohužel nemohu na youtube dohledat video, kde Shaman hovoří s nějakou reportérkou (Alenou), je to jen kratičké video, asi 2 minutové, je jen na FB.
Ale tady je např. úryvek, kde Shaman hovoří o smrti, škoda, že nevidíš i jeho gesta atd., jak hovoří, když teda není v tom gestapáckém oblečení a neburcuje lid :-)
Shaman o smrti "Přemýšlet o smrti je hlavní filosofické téma v mém životě" Často přemýšlíš o smrti? Proč ? "Ano. Protože to není tak pesimistické téma jak by se zdálo. Protože podle mě je to prostě střízlivý fakt, před kterým blednou všechny problémy. Všechny věci nejsou tak důležité, když víš, že dříve či později zemřeš a potká nás to všechny. A když takto přemýšlíš, vše co se ti děje se zdá vedlejší. Proto se tak chovám k hudbě, k lidem, k tomu, co děláš. Já často přemýšlím o smrti." A kdy bys chtěl odejít ?"'To nezáleží na mně" Jako šaman víš vše "Ne,nad šamanem je Bůh. Jak dlouho budu kráčet po této planetě to určí Bůh a tak dlouho jí půjdu. Nedočkáte se! Budu ještě dlouho těšit lidi svými písněmi na koncertech a budu pro ně zpívat doufám ještě dlouho"
Je to trošku nešťastný překlad, hlavně ten konec, kdo umí rusky a poslouchal ten rozhovor, věděl by, že ta nuance např. toho "Nedočkáte se !" je trochu jinak myšlena.... nemám čas se teď tomu věnovat.
Ty už nejsi na FB? Že bych ti tam poslala to video, jako stará škola musíš umět rusky, minimálně rozumět, dobře :-)
PS: Líbí se mi u ně i to jeho nadšení, to není to správné slovo, vášeň?, vřelost, s jakou se věnuje tomu, co dělá... a opravdovost :-)
Ruská mentalita je jiná, než německá..., o tom jsme si už jednou psali, že ty jsi spíše ta nátura německá, já ruská (i slovenská...), kde je vřelost, zapálení, až ohnivost..., kterou Němci prostě postrádají....