Uf, to je síla

Uf, to je síla

Nový příspěvekod Jana » stř 20. lis 2024 5:52:59

Jana
moderátor

Re: Uf, to je síla

Nový příspěvekod miroslav » stř 20. lis 2024 8:04:13

"Dualita poznávání a znalce, stejně jako zářivost formy, jsou všechno jen Jedním."

Takže sat-čit-ánanda i jméno a tvar jsou Jedním (po probuzení a samozřejmě tomu tak bylo i před probuzením).

Není nějaké ty (já), kterou klame nebo naopak už něklame nějaká Mája.
miroslav

Nový příspěvekod miroslav » stř 20. lis 2024 8:33:38

Jestli někoho něco klame, žije v iluzích, představách, pocitech, třeba i duchovních, tak příčinou jsou čistě sebestředné návyky jeho mysli a "srdce", souhrnně pracovně nazýváno v některých tradicích "ego".

A jednou z metod, jak si od toho postupně odvykat, je oddanost guruovi. Ne já, ale ty.
miroslav

Nový příspěvekod Tara » stř 20. lis 2024 8:53:15

No a pak tomu "ty" stačí říct, že ho miluješ nebo ho obejmeš a je celý opupínkovaný :D :confused: :what:
Tara

Nový příspěvekod Jana » stř 20. lis 2024 13:16:22

miroslav píše:"Dualita poznávání a znalce, stejně jako zářivost formy, jsou všechno jen Jedním."

Takže sat-čit-ánanda i jméno a tvar jsou Jedním (po probuzení a samozřejmě tomu tak bylo i před probuzením).

Není nějaké ty (já), kterou klame nebo naopak už neklame nějaká Mája.

Ano. V čistém uvědomění skutečnosti je Ty a Já jedním jediným skutečným Já. Není tady sen, který by realitu dělil na jednu skutečnost, kterou jsem a druhou oddělenou skutečnost, kterou nejsem.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 20. lis 2024 13:37:12

Jana píše:
miroslav píše:"Dualita poznávání a znalce, stejně jako zářivost formy, jsou všechno jen Jedním."

Ano. V čistém uvědomění skutečnosti je Ty a Já jedním jediným skutečným Já. Není tady sen, který by realitu dělil na jednu skutečnost, kterou jsem a druhou oddělenou skutečnost, kterou nejsem.

Potom nechápu to "opupínkování".
Jedině, že by se opupínkovalo ego.
Návštěvník

Nový příspěvekod Jana » stř 20. lis 2024 13:45:47

miroslav píše:Jestli někoho něco klame, žije v iluzích, představách, pocitech, třeba i duchovních, tak příčinou jsou čistě sebestředné návyky jeho mysli a "srdce", souhrnně pracovně nazýváno v některých tradicích "ego".

A jednou z metod, jak si od toho postupně odvykat, je oddanost guruovi.

Mája = iluze je to, co je vnímáno prostřednictvím mysli a smyslů (projevený svět), a není to skutečnou podstatou bytí.

Ego, tedy pocit, že já jsem osoba, individualita, tělo (fyzické, mentální, jemnohmotné, duchovní, duše...) a Ty jsi jiná osoba osoba, individualita, tělo (fyzické, mentální, jemnohmotné, duchovní, duše...) je základem téhle iluze, protože je tady ztotožnění s tělem a myslí.

Rozpuštění ega (prohlédnutí iluze oddělenosti) je především vhledem, že ego nikdy neexistovalo.

Ne já, ale ty.

Ano, Ježíš říká "Ne má, ale Tvá vůle". Ovšem to "Ty " neznamená oddělenou individualitu, ale to, co vším proniká a je tím vším, co je. Je tím naším skutečným Já. Naše skutečné Já není nějaké iluzorní ego - osobní já.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » stř 20. lis 2024 13:56:37

Návštěvník píše:
Jana píše:

Potom nechápu to "opupínkování".
Jedině, že by se opupínkovalo ego.

:D

V hlubším uvědomění, kdo jsi, tak nejsi tím, co by se mohlo někdy opupínkovat. To je možné jen při ztotožnění s tělem, což je, jak píšeš, iluze ega.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » stř 20. lis 2024 14:04:50

Já si to myslela, děkuji Jani.
Tara

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 16:40:05

Tak cože je dnes tu nového? Nějaká nabídka ke zkumu?
Pedriito

Nový příspěvekod Jana » stř 20. lis 2024 16:53:13

Pedriito píše:Tak cože je dnes tu nového? Nějaká nabídka ke zkumu?

Já Sám jsem přijal zrození a dělám věci, abych dal lidem štěstí.

Uvědomila jsem si, že tohle je ve skutečnosti síla, která která prožitá v hloubi nitra, otevírá bránu ke skutečnému štěstí.

Nejde o nevědomost nebo ignorování utrpení světa, ale o nalezení hlubokého vnitřního míru a radosti, která pramení z naší vlastní podstaty.

S probuzením tohohle uvědomění se probouzí štěstí nejen v nás samotných, ale i v našich blízkých, kteří jsou s námi ve spojení.

Takže tenhle vnitřní klid a radost přináší světu víc lásky a porozumění.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » stř 20. lis 2024 16:54:04

Tara píše:Já si to myslela, děkuji Jani.

Obrázek
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 16:57:13

Tak cože je tu dnes nového, nějaká další nabídka, co Taro?

Texty Mudrců znějí, je v nich něco nejasného?
Pedriito

Nový příspěvekod Tara » stř 20. lis 2024 17:16:54

Nedělej si prdel, jo :-)
Tara

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 17:18:01

Tak do placu:

Ego nemůže nikdy zvítězit svůj boj, nikdy nemůže spočinout v cíli... Ono umí jen jít a nikdy nedojít, neb miluje své ambice, chmury i úspěchy... Jako ostružina, avšak potažená osobnem. Chce jíst sama sebe jako bobule jež zavnímala bobuli. Ale její ústa jsou nakreslená... Chtěla by sníst sama sebe... To je touha.
Pedriito

Nový příspěvekod Tara » stř 20. lis 2024 17:24:00

Pedriito píše:Tak do placu:

Ego nemůže nikdy zvítězit svůj boj, nikdy nemůže spočinout v cíli... Ono umí jen jít a nikdy nedojít, neb miluje své ambice, chmury i úspěchy... Jako ostružina, avšak potažená osobnem. Chce jíst sama sebe jako bobule jež zavnímala bobuli. Ale její ústa jsou nakreslená... Chtěla by sníst sama sebe... To je touha.

Touha je zdrojem všeho utrpení.

Tara

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 17:30:31

Tara píše:
Pedriito píše:Tak do placu:

Touha je zdrojem všeho utrpení.

Ještě že ji máme ;-)

Bez ní nevím...
Pedriito

Nový příspěvekod Tara » stř 20. lis 2024 17:38:51

Já sama, já sama... :-)
Tara

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 17:44:02

Tara píše:Já sama, já sama... :-)

Tak to muší bejt. Můj kamarád Pavel říkal, já sám - Sampaj.
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 18:04:31

Kam dojde ego? Dojde k brance. A jejím procházení mu vrchní rám sejme hlavu...
Pedriito

Další

Zpět na Inspirace