Uf, to je síla

Re: Uf, to je síla

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 18:22:42

Vož je príběh, jen surově podán.
I jede mnich na mezku do chrámu. Jen si tak bloumá, jako by spal. Toho tolik na cestě poznal...
Divokost i něhu... Už se v skrytu těší, až probikne do útrob cheámu... Ale když dojede, kouká že brána je mocúzká..
Odhazuje náklad, sbírky drahých kamenů... Krčí se, ale projet nemůže. Koumá...
A tu mu to dojde. Musím dát volnost svému oslu, sesednout... Pak projde, ale už to není tím překročením prahu on. - já mnich, co jel na mezku...
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 18:54:16

Tak ještě čaj na závěr, už jsem to dnes někomu psal...

Tak ještě bez chyb zde...

O nirvikapě prostě těžko mluvit, protože je to úplné rozpuštění osoby. - není možnost uvažovat, vnímání je odstřiženo od projevu...
Prostě - Jest - ale bez emoce, představy.... Není to stav pro činný život - mezírka v čase - bez věku. Zpětně lze uvažovat, třeba jako o "ochutnávce" tzv smrti, že individualita ví do čeho jde...
Ono ani nejde říct, "já jsem té zkušenosti dosáh".. páč osoba vstoupit nemůže...
Pedriito

Nový příspěvekod miroslav » stř 20. lis 2024 19:55:58

Návštěvník píše:
Jana píše:
miroslav píše:"Dualita poznávání a znalce, stejně jako zářivost formy, jsou všechno jen Jedním."

Takže sat-čit-ánanda i jméno a tvar jsou Jedním (po probuzení a samozřejmě tomu tak bylo i před probuzením).

Není nějaké ty (já), kterou klame nebo naopak už neklame nějaká Mája.

Ano. V čistém uvědomění skutečnosti je Ty a Já jedním jediným skutečným Já. Není tady sen, který by realitu dělil na jednu skutečnost, kterou jsem a druhou oddělenou skutečnost, kterou nejsem.

Potom nechápu to "opupínkování".
Jedině, že by se opupínkovalo ego.

A nebo taky holínky.
Mládek vykládal, že jeden jeho kamarád chodil stále v holínkách, nikdy je nesundaval až mu přirostly k nohám. Poznal to podle toho, že se mu na nich začala dělat vyrážka.
miroslav

Nový příspěvekod Návštěvník » stř 20. lis 2024 20:08:27

Taky pěkná bajka. Pro pobavení.
Návštěvník

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 21:29:19

To bylo na zřeteli každého setkání s Mistrem, "musíte dojít k nirvikalpě, ale nesmíte předeběhnlut nirvičaru..."

"Nirvičara je vědomí bez myšlenek - to je branka k nirvikalpě, vědomí bez věku, bez "já".. A bylo ticho jež by se nedalo ani krájet... A tu řekla. To je počátek... Vy musíte být Turýja....
Pedriito

Nový příspěvekod miroslav » stř 20. lis 2024 21:52:57

Návštěvník píše:Taky pěkná bajka. Pro pobavení.

To je naopak vážná věc, jako třeba tohle:

Lžou nám, země je placatá!

...
generální tajemník úřadu slovenského ministerstva kultury Lukáš Machala na otázku, zda je země kulatá nebo placatá, odpověděl takto: „Je podložené, že je kulatá? Byli jste ve vesmíru? Nebyli, já také ne. Nevím.“ Údajně svým výrokem prohloubil obavy některých Slováků, že vedení nového veřejnoprávního média STVR ve svém obsahu nebude bránit konspiračním teoriím.

https://medium.seznam.cz/clanek/jan-sik ... p&seq_no=1
miroslav

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 22:00:06

miroslav píše:

...
generální tajemník úřadu slovenského ministerstva kultury Lukáš Machala na otázku, zda je země kulatá nebo placatá, odpověděl takto: „Je podložené, že je kulatá? Byli jste ve vesmíru? Nebyli, já také ne. Nevím.“ Údajně svým výrokem prohloubil obavy některých Slováků, že vedení nového veřejnoprávního média STVR ve svém obsahu nebude bránit konspiračním teoriím.

Za mě, to nebyllo moudré, že Biden dal slovo pro americké rachejtle... Rus je rus, usorpátor od stalina... Ale tohle vážně nebylo dobré rozhodnutí... Lepší by bylo Ukrajinu naučit dělat rakety. Když už to musí bejt.
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » stř 20. lis 2024 23:11:10

A Tara zas nikde... Jo to jsem s tou prdelí přehlíd.. Samozřejmě že si nedělám prdel, jsem tak vážnej, že Eastwood je proti mě Santa a Brynner mikimaus!
Pedriito

Nový příspěvekod Tara » stř 20. lis 2024 23:56:13

Kuk...

Čert nikdy nespí... :-)
Tara

Nový příspěvekod Jana » čtv 21. lis 2024 5:18:56

Pedriito píše:
miroslav píše:

...

Za mě, to nebyllo moudré, že Biden dal slovo pro americké rachejtle... Rus je rus, usorpátor od stalina... Ale tohle vážně nebylo dobré rozhodnutí... Lepší by bylo Ukrajinu naučit dělat rakety. Když už to musí bejt.

Oddanost po Seberealizaci

K tomu, abyste dosáhli nejvyššího naplnění života, je nutné, aby bylo naše Vědomí čiré a jednobodové. Jedině když je jednobodové, může splynout se Skutečností. Během přibližování se ke Skutečnosti by zde nemělo být nic dalšího, co by ubíralo pozornost našeho Vědomí. Proto byste měli ponechat stranou noviny a všechny další výjevy světského dění. Aspirant by si měl neustále vtloukat do hlavy učení Gurua a meditovat na Nejvyšší „Já“, Paramátman. Proč bychom měli uvažovat o přivolávání dalšího neklidu vycházejícího z událostí ve světě tam, kde není rozrušení mysli námi žádáno?

miroslav píše:Tohle je typická promluva pro začátečníky, "aspiranty".

Ty máš dojem, že ostatní na rozdíl od tebe jsou tady začátečníci, "aspiranti"?

Promluvy "Oddanost po realizaci" jsou určeny jen tomu, kdo je ochoten "Pít v malých douškách svatou vodu z otevřené dlaně Probuzeného, což je skutečně pitím celého oceánu světského života."

Tím pádem se stává z aspiranta realizovaný, který polyká vše a radostně si užívá „Blaženost Zahrady Štěstí“.

To znamená, že realizovaný nepohlíží na svět z iluze ega, tak jak je svět poznáván při ztotožnění s tělem, individualitou ve světě, kdy se v hlavě - v osobní mysli třídí smyslové vjemy a informace z nich pramenící na dobré a špatné a setrvává se v iluzi duality.

Mysl realizovaného je osvícená, nedotčená dualitou, nezůstává tu připoutanost k vědění, co je zlé, protože je tady poznávání celistvosti ... viděl Bůh, že je to dobré ....

Nedíváš se na svět jako ego, smrtelné tělo, ale jako Bůh, jako to, co je věčné, to, co je vším.

A pak nejsi tím, kdo má mysl plnou negativních informací, kterými plníš hlavy svých bližních. Informací, které jsou zdrojem negativních pocitů, které nikdy neudělaly nikoho šťastným.

Jsi realizovaný, který splynul se Skutečností:

Já Sám jsem přijal zrození a dělám věci, abych dal lidem štěstí.

Obrázek
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Pedriito » čtv 21. lis 2024 7:11:31

Pedriito píše:
miroslav píše:

...

Akorát jsem to napsal pod jinej text než jsem chtěl :D Kde jen jsem ho safra viděl?
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » čtv 21. lis 2024 7:15:29

Tara píše:Kuk...

Čert nikdy nespí... :-)

Jak se jmenoval ten pořad se Štěpánkou, jak tam byl čertík Bertík?
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » čtv 21. lis 2024 7:41:41

Jinak si tedy myslím, že země je ve skutečnosti krychle.
Akorát mi trochu nesedí, že kontinentů je pět, kdežto
kostka má stran šest...
Už to mám! Ta šestá bude určitě Atlantida.
Pedriito

Nový příspěvekod Pedriito » čtv 21. lis 2024 9:46:35

Zajímavé jsou však póly. Jak to hezky ukázalo divadlo Járy Cimrmana...
Mají jen jednu světovou stranu...
Hmm, s krychlí by to bylo asi komplikované, s tou osou a otáčením a osvícením sluncem...
Pedriito

Nový příspěvekod Jana » čtv 21. lis 2024 10:03:32

Pedriito píše:Jinak si tedy myslím, že země je ve skutečnosti krychle.
Akorát mi trochu nesedí, že kontinentů je pět, kdežto
kostka má stran šest...
Už to mám! Ta šestá bude určitě Atlantida.
Zajímavé jsou však póly. Jak to hezky ukázalo divadlo Járy Cimrmana...
Mají jen jednu světovou stranu...
Hmm, s krychlí by to bylo asi komplikované, s tou osou a otáčením a osvícením sluncem...

Správná připomínka, Pedrito. Četba duchovních textů typu "Všechno je iluze" , "Oddanost po realizaci" se jeví pro duální myšlení a logiku asi tak podobně nesmyslná, jako Honzíkova latina.

A to jednoduše proto, že tyhle texty přesahují možnosti lidského myšlení. Nejvyšší pravda, jednota Bytí, přesahuje mysl, což je těžké sdělit nebo pochopit prostřednictvím slov a logiky.

Logika je nástrojem dualitního myšlení a funguje jenom v relativní úrovni, kde jsou věci porovnávány, poměřovány, posuzovány, hodnoceny, jednotlivosti od sebe odlišovány, což se považuje za vědění.

Na absolutní úrovni Bytí tohle rozdělení ztrácí smysl. Například koncept „všechno je jedno“ popisuje skutečnost, kde není žádné „já“ a „ty“, žádná iluze oddělenosti. Logika, která vyžaduje vztahy a kontrasty se na téhle úrovni nechytá.

Ego a s ním spojené duální myšlení vychází ze ztotožnění s oddělenou individualitou, kdežto duchovní probuzení směřuje k jejímu rozpuštění. Pro ego je ztráta oddělené identity něco jako jeho smrt, a to může vyvolávat odpor a nepochopení.

Proto se jeví pro logiku duchovní pravdy nepřijatelně, zejména když se objeví v diskuzi na internetu, kde něco takového nečekáš (například na duchovním fóru :) ).

Jestli je zájem o porozumění, je nutné rozvíjet jiné způsoby poznávání – například intuitivní vnímání, meditativní stav mysli nebo přímé ztotožnění s tím, o čem texty mluví.

To poslední je nejsnadnější a nejrychlejší cesta, ale je to založeno na maximální důvěře a oddanosti. Prostě můžeš text číst i bez nutnosti tomu logicky rozumět a pozornost je obrácena k prožívání Milosti, které se Tvé nitro otevírá. S tím přichází pak zkušenost, že to, o čem mluví Probuzení, je Pravda.

Maharadž: V mém případě to bylo velmi snadné a jednoduché. Můj Guru, předtím než zemřel, mi řekl: „Věř mi, jsi Nejvyšší Skutečností. Nepochybuj o mých slovech, důvěřuj mi. Říkám ti pravdu – jednej podle toho.“
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Tara » čtv 21. lis 2024 11:32:57

V mém případě to bylo velmi snadné a jednoduché. Můj Guru, předtím než zemřel, mi řekl: „Věř mi, jsi Nejvyšší Skutečností. Nepochybuj o mých slovech, důvěřuj mi. Říkám ti pravdu – jednej podle toho.“

K tomu je třeba veliká, veliká důvěra. Ta pramení přímo z duše, která ví...
Tara

Nový příspěvekod Tara » čtv 21. lis 2024 11:37:56

Tara

Nový příspěvekod Pedriito » čtv 21. lis 2024 11:48:16

:)

Pedriito

Nový příspěvekod Návštěvník » čtv 21. lis 2024 11:49:54

To už je let ♥
Návštěvník