Návštěvník píše:Jana píše:miroslav píše:"Dualita poznávání a znalce, stejně jako zářivost formy, jsou všechno jen Jedním."
Takže sat-čit-ánanda i jméno a tvar jsou Jedním (po probuzení a samozřejmě tomu tak bylo i před probuzením).
Není nějaké ty (já), kterou klame nebo naopak už neklame nějaká Mája.
Ano. V čistém uvědomění skutečnosti je Ty a Já jedním jediným skutečným Já. Není tady sen, který by realitu dělil na jednu skutečnost, kterou jsem a druhou oddělenou skutečnost, kterou nejsem.
Potom nechápu to "opupínkování".
Jedině, že by se opupínkovalo ego.
Návštěvník píše:Taky pěkná bajka. Pro pobavení.
miroslav píše:Návštěvník píše:Taky pěkná bajka. Pro pobavení.
To je naopak vážná věc, jako třeba tohle:
Lžou nám, země je placatá!
...
generální tajemník úřadu slovenského ministerstva kultury Lukáš Machala na otázku, zda je země kulatá nebo placatá, odpověděl takto: „Je podložené, že je kulatá? Byli jste ve vesmíru? Nebyli, já také ne. Nevím.“ Údajně svým výrokem prohloubil obavy některých Slováků, že vedení nového veřejnoprávního média STVR ve svém obsahu nebude bránit konspiračním teoriím.
https://medium.seznam.cz/clanek/jan-sik ... p&seq_no=1
Pedriito píše:miroslav píše:
...
generální tajemník úřadu slovenského ministerstva kultury Lukáš Machala na otázku, zda je země kulatá nebo placatá, odpověděl takto: „Je podložené, že je kulatá? Byli jste ve vesmíru? Nebyli, já také ne. Nevím.“ Údajně svým výrokem prohloubil obavy některých Slováků, že vedení nového veřejnoprávního média STVR ve svém obsahu nebude bránit konspiračním teoriím.
Za mě, to nebyllo moudré, že Biden dal slovo pro americké rachejtle... Rus je rus, usorpátor od stalina... Ale tohle vážně nebylo dobré rozhodnutí... Lepší by bylo Ukrajinu naučit dělat rakety. Když už to musí bejt.
Oddanost po Seberealizaci
K tomu, abyste dosáhli nejvyššího naplnění života, je nutné, aby bylo naše Vědomí čiré a jednobodové. Jedině když je jednobodové, může splynout se Skutečností. Během přibližování se ke Skutečnosti by zde nemělo být nic dalšího, co by ubíralo pozornost našeho Vědomí. Proto byste měli ponechat stranou noviny a všechny další výjevy světského dění. Aspirant by si měl neustále vtloukat do hlavy učení Gurua a meditovat na Nejvyšší „Já“, Paramátman. Proč bychom měli uvažovat o přivolávání dalšího neklidu vycházejícího z událostí ve světě tam, kde není rozrušení mysli námi žádáno?
miroslav píše:Tohle je typická promluva pro začátečníky, "aspiranty".
Ty máš dojem, že ostatní na rozdíl od tebe jsou tady začátečníci, "aspiranti"?
Pedriito píše:miroslav píše:Návštěvník píše:Taky pěkná bajka. Pro pobavení.
...
Za mě, to nebyllo moudré, že Biden dal slovo pro americké rachejtle... Rus je rus, usorpátor od stalina... Ale tohle vážně nebylo dobré rozhodnutí... Lepší by bylo Ukrajinu naučit dělat rakety. Když už to musí bejt.
Tara píše:Kuk...
Čert nikdy nespí... :-)
Pedriito píše:Jinak si tedy myslím, že země je ve skutečnosti krychle.
Akorát mi trochu nesedí, že kontinentů je pět, kdežto
kostka má stran šest...
Už to mám! Ta šestá bude určitě Atlantida.
Zajímavé jsou však póly. Jak to hezky ukázalo divadlo Járy Cimrmana...
Mají jen jednu světovou stranu...
Hmm, s krychlí by to bylo asi komplikované, s tou osou a otáčením a osvícením sluncem...
V mém případě to bylo velmi snadné a jednoduché. Můj Guru, předtím než zemřel, mi řekl: „Věř mi, jsi Nejvyšší Skutečností. Nepochybuj o mých slovech, důvěřuj mi. Říkám ti pravdu – jednej podle toho.“
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků