Svoboda

Re: Svoboda

Nový příspěvekod Jana » pon 16. pro 2024 17:40:01

miroslav píše:Nepovažuji se za individualitu a tebe také ne.

To je skvělé, díky, takže můžeš potvrdit, že žádná skutečná individualita neexistuje? Všichni a všechno je pravé Já?
Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. pro 2024 17:40:20

Jana píše:
Takhle se to nejeví, takhle to JE.

Aha, tak ty věříš, že to, co se ti jeví, že se to nejeví, ale že to JE. To je typické :)
Jenom ve skutečnosti neexistujícím druhým se něco jeví a ještě navíc se jim to jeví skrz nevědomost ega.
miroslav

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. pro 2024 17:50:58

Jana píše:
miroslav píše:Nepovažuji se za individualitu a tebe také ne.

To je skvělé, díky, takže můžeš potvrdit, že žádná skutečná individualita neexistuje? Všichni a všechno je pravé Já?

Individuality existují stejně jako existují těla, pocity, myšlenky, stromy, veverky, Jana, dálnice D1, slepice, vajíčka, pravé Já i levé Já, atd.
To neznamená, že se s něčím z toho musíme ztotožňovat nebo na tom lpět.
miroslav

Nový příspěvekod Jana » pon 16. pro 2024 17:57:53

miroslav píše:
Jana píše:

Aha, tak ty věříš, že to, co se ti jeví, že se to nejeví, ale že to JE. To je typické :)
Jenom ve skutečnosti neexistujícím druhým se něco jeví a ještě navíc se jim to jeví skrz nevědomost ega.

To je jednoduché. To, co JE, to existuje, je to existence, což je Bytí=Vědomí=Blaženost (ničím nepodmíněná láska, trvalé štěstí)
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Jana » pon 16. pro 2024 18:13:09

miroslav píše:
Individuality existují stejně jako existují těla, pocity, myšlenky, stromy, veverky, Jana, dálnice D1, slepice, vajíčka, pravé Já i levé Já, atd.
To neznamená, že se s něčím z toho musíme ztotožňovat nebo na tom lpět.

Individuality, těla, pocity, myšlenky, stromy a všechny ostatní projevy jsou součástí iluze, kterou vytváří mysl. Pravé Já, které je věčné a neomezené, není tímhle iluzorním světem dotčeno. Ztotožnění se s těmito projevy je příčinou utrpení a oddělenosti.

Probuzení znamená uvědomit si, že všechno, co se objevuje, je iluzorní, že VŠE JE ILUZE a že pravá podstata je za všemi projevy.

Paradoxně uvědomění podstaty toho všeho a prázdnoty forem, jevů, mysli není odmítnutím toho, co JE.

Není to ani ignorování čehokoliv. Naopak, je tady uvědomění spojitosti se vším.

Není to tak, že by bez ztotožnění s tělem, myslí, s individualitou tady zůstalo nečinně ležet tělo jako po lobotomii.

Naopak, tělo není řízeno egem, ale děje se to, co má v souladu se vším, co je a dá se říct, že nejlíp, jak má.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. pro 2024 18:27:15

Jana píše:Individuality, těla, pocity, myšlenky, stromy a všechny ostatní projevy jsou součástí iluze, kterou vytváří mysl. Pravé Já, které je věčné a neomezené, není tímhle iluzorním světem dotčeno. Ztotožnění se s těmito projevy je příčinou utrpení a oddělenosti.

Probuzení znamená uvědomit si, že všechno, co se objevuje, je iluzorní, že VŠE JE ILUZE a že pravá podstata je za všemi projevy.

Paradoxně uvědomění podstaty toho všeho a prázdnoty forem, jevů, mysli není odmítnutím toho, co JE.

Není to tak, že by bez ztotožnění s tělem, myslí, s individualitou tady zůstalo nečinně ležet tělo jako po lobotomii.

Naopak, tělo není řízeno egem, ale děje se to, co má v souladu se vším, co je a dá se říct, že nejlíp, jak má.

Proč ty slova určená začátečníkům potřebuješ pořád převypravovat a ještě k tomu špatně. Ty je snad ani nechápeš, jen se chytáš slov, která "rezonují" s tvým srdcem a sestavuješ z nich ty svoje výklady.
miroslav

Nový příspěvekod Pedro. » pon 16. pro 2024 18:40:34

Nic jí nemůžeš vzít ani dát. Je
to umrlčí to slyšet tisíckrát. A kokot přikluše, aby smek,
před vyumělkovanou dírou, kde černá je jak květ.
Co motá se jak vír, sám sebe pohltil.
Už nemůžeš to vynést, pozbeno chloupky se chytit a nést.
Už těžko Lazar může ožít, kde píseň Touhy nesmí znít.
Pedro.

Nový příspěvekod Jana » pon 16. pro 2024 18:58:04

miroslav píše:
Jana píše:Individuality, těla, pocity, myšlenky, stromy a všechny ostatní projevy jsou součástí iluze, kterou vytváří mysl. Pravé Já, které je věčné a neomezené, není tímhle iluzorním světem dotčeno. Ztotožnění se s těmito projevy je příčinou utrpení a oddělenosti.

Proč ty slova určená začátečníkům potřebuješ pořád převypravovat a ještě k tomu špatně. Ty je snad ani nechápeš, jen se chytáš slov, která "rezonují" s tvým srdcem a sestavuješ z nich ty svoje výklady.

Miroslave, přiznej se, že kdybys četl promluvy Maharadžů, že by ses celou dobu chytal za hlavu, že to je pro začátečníky, viď.

Ale tímhle s těmi atributy pro pokročilé bys jim vyrazil dech.

miroslav píše:JMÉNO a TVAR

Každá existující skutečnost má pět rovnocenných atributů:
Existenci, vědomí, blaho, jméno a tvar.
http://inspiruj.cz/viewtopic.php?f=22&t=4133#p43607
Jana
moderátor

Nový příspěvekod Pedro. » pon 16. pro 2024 19:08:54

Pedro. píše:Nic jí nemůžeš vzít ani dát. Je

Od mamby čekej jediné, že tě uštkne. Musí. Ale je pod sluncem jeden tvor, co to s hady umí.. Prostě je strašně rychlej a zakousne ho dřív, než jeho had.
Pedro.

Nový příspěvekod Pedro. » pon 16. pro 2024 19:21:34

Pedro. píše:
Pedro. píše:Nic jí nemůžeš vzít ani dát. Je

Od mamby čekej jediné, že tě uštkne. Musí. Ale je pod sluncem jeden tvor, co to s hady umí.. Prostě je strašně rychlej a zakousne ho dřív, než jeho had.

To že jsem pohopil, co ti říkal tvůj kamarád a učitel dávný o hadí síle. :-)
Pedro.

Nový příspěvekod Návštěvník » pon 16. pro 2024 19:43:36

Návštěvník píše:
Jeví se ti texty Nisargadatty?

Je tady projev, který je ve své podstatě láskou a směřuje uvědomění podstaty kým skutečně jsi.

A když se do toho textu začteš, tak třeba zjistíš, že jsi skutečně Já, že absolutně všechno je Já, všechno je Brahman. Nevymýšlím si. I oba Maharadžové říkají to samé.

:D

Takhle se ti to jeví? Nebo jen kompiluješ texty podobně jako AI?

[/quote]
A teď upřímně, pár zcela vážných otázek ke kontemplacci:
Kdo se začte?¨
Kdo něco zjistí? Tedy kdo je ten, co neco nevěděl a pak něco zjistil?
Kdo je to JÁ?
Kd?o je ten, který si nevymýšlí?
Kdo říká to samé?

Není to jedna otázka, jsou to různé otázky.
Mají stejnou nebo různou odpověď?
Návštěvník

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. pro 2024 20:18:17

Jana píše:
Miroslave, přiznej se, že kdybys četl promluvy Maharadžů, že by ses celou dobu chytal za hlavu, že to je pro začátečníky, viď.

Beruško, proč myslíš že bych se chytal za hlavu? To je v pořádku, dobré a krásné a potřeba, stejně jako jsou krásné poučné a výchovné klasické pohádky anebo učivo na základních školách. Už jsem ti to vysvětlovat snad desetkrát.
Akorát ty tvoje fantazie tím inspirované a poučování pokročilejších je komické a hloupé.
miroslav

Nový příspěvekod miroslav » pon 16. pro 2024 20:23:00

Jana píše:Ale tímhle s těmi atributy pro pokročilé bys jim vyrazil dech.

Proč bych potřeboval, tím co píšu, někomu vyrazit dech?
To soudíš podle sebe?
miroslav

Nový příspěvekod Pedro. » pon 16. pro 2024 20:39:52

Atributy atributy, to jsou na udičce pruty
kde chytáš je a neberou, v zátáčce řeky s žížalou
ty musíš sám se hodit v prut
na háčku já je atribut.

A já tvé bude vodou lkát
ryby jej budou ožírat
až bude až nakost
zableskne se jakost.
Pedro.

Nový příspěvekod Jana » úte 17. pro 2024 7:34:32

miroslav píše:
Jana píše:

Beruško, proč myslíš že bych se chytal za hlavu? To je v pořádku, dobré a krásné a potřeba, stejně jako jsou krásné poučné a výchovné klasické pohádky anebo učivo na základních školách. Už jsem ti to vysvětlovat snad desetkrát.
Akorát ty tvoje fantazie tím inspirované a poučování pokročilejších je komické a hloupé.

Miroslave, to, co jsou pro Tebe pohádky, je pro Probuzeného Skutečnost a to, co je pro Tebe skutečnost, jsou pro Probuzeného pohádky, iluze, nevědomost.

Je to v pohodě. Tímhle způsobem podobně jako Ty vnímá realitu několik miliard lidí. Jen málo jedinců skutečně stojí o Poznání, o kterém Probuzení mluví, pro ty jsou určeny služby tohohle webu.

Nemusíš se nechat tím vyrušovat a ani se nemusíš snažit tenhle web obohacovat svými představami o těšínských jablíčcích pro začátečníky.

V každém případě Ti přeju hodně štěstí.
Jana
moderátor

Nový příspěvekod miroslav » úte 17. pro 2024 8:50:35

Jana píše:
Miroslave, to, co jsou pro Tebe pohádky, je pro Probuzeného Skutečnost a to, co je pro Tebe skutečnost, jsou pro Probuzeného pohádky, iluze, nevědomost.

Je to jinak
To co já přirovnávám k pohádkám pro malé děti je pro tebe Skutečnost. A to co je pro mne Skutečnost je stejná Skutečnost i pro probuzené.
Ale ta "Skutečnost" není ve slovech, myšlenkách, představách, pocitech sebevznešenějších i když i slova, myšlenky představy a pocity jsou Skutečnost.
miroslav

Nový příspěvekod Jana » úte 17. pro 2024 10:57:00

miroslav píše:
Jana píše:

Je to jinak
To co já přirovnávám k pohádkám pro malé děti je pro tebe Skutečnost. A to co je pro mne Skutečnost je stejná Skutečnost i pro probuzené.
Ale ta "Skutečnost" není ve slovech, myšlenkách, představách, pocitech sebevznešenějších i když i slova, myšlenky představy a pocity jsou Skutečnost.

To máš pravdu, ale i beze slov mlčky je možné jako realitu prožívat svět skrz připoutanost k tělu a mysli, plný problémů, trápení, chtění a nechtění, strachů, odporů, nesvobody, neštěstí a ztrát.

A na druhé straně slova Probuzených probouzejí ke svobodě, blaženosti a trvalému štěstí.

:)
Jana
moderátor

Předchozí

Zpět na Inspirativní myšlenky