Jana píše:
Svět je Brahman, ale jenom tehdy, když je poznáván tak, jak je – ne jako oddělené formy, ale jako čisté Bytí.
miroslav píše:Jana píše:
Svět je Brahman, ale jenom tehdy, když je poznáván tak, jak je – ne jako oddělené formy, ale jako čisté Bytí.
Svět je brahman vždy a stále.
miroslav píše:Na tom jak ho kdo poznává nebo nepoznává to nezáleží.
miroslav píše:Stejně tak druzí existují i když si zrovna myslíš že neexistují nebo je zrovna nevnímáš.
miroslav píše:Na tobě - na tvém názoru, jestli ty to vidíš tak nebo onak opravdu vůbec nezáleží. To je ta pokora po seberealizaci (sebeskončení) a ne nějaká tvoje velkolepost.
Pedrito, netuším, co je Tara a ani jsem to netušila, když jsem si ho dávala...
Pedro. píše:Pedrito, netuším, co je Tara a ani jsem to netušila, když jsem si ho dávala...
Však proto jsem ti to psal, "Překračující"
Já to taky nevěděl, ale čet jsem si nedávno v sanskrt slovníku,
a hned na mě vyskočila Tara.
(protože začátečníci, jak psal Miroslav, že jsem začátečník, vrrrrr)
Jana píše:miroslav píše:Jana píše:
Svět je brahman vždy a stále.
Na tom se shodneme.miroslav píše:Na tom jak ho kdo poznává nebo nepoznává to nezáleží.
Kde jsou všechny tvary, formy, jména, když mysl zmizí v hluboké meditaci, ve spánku beze snů?
miroslav píše:Stejně tak druzí existují i když si zrovna myslíš že neexistují nebo je zrovna nevnímáš.
Tara píše:To se Jana má....
Já bych raději, kdyby ani ten začátek nenastal a žila bych dal svůj bezstarostný starý svět, a to myslím fakt. Ale či si můžeš vybrat? Nemůžeš.
Jana píše:To, co je důležité, je uvědomit si tuhle pravdu a skutečně ji žít.
Tara píše:Má omluva Miroslavovi, psal, že jsem hledající, ne začátečník.
To beru.
Návštěvník píše: Opakuji, že úspěch, sláva a vliv bytosti, která je oddaná Guruovi nebo Bohu, se rozrůstá. Někteří ji nazvou Bohem, jiní Avatárem, Inkarnací Boha, další „Významným Oddaným“. Ona je vskutku Boží Inkarnací.
Návštěvník píše:Miroslav ti vysvětluje, že když jsi ty v hlubokém spánku a přestala jsi vnímat svět, tak tě ostatní mohou pozorovat - at jsou probuzení nebo ne - a vidí, že hluboce spíš. Ty jsi právě v hlubokém spánku. ale oni ne. Pro tebe v tom momentě hlubokého spánku ostatní neexistují, ale ty pro ně existuješ.
Každý má v sobě paprsek Nadjá, který je samozřejmě neustále samotným Nadjá, a proto nemohou být odděleni. Přesto ale mohou v projevu vytvářet mnohost a různorodost. Nebo bys snad chtěla, aby tvůj vnouček vypadal jako ty - tedy jako jeho babička?
Když E. Tomáš vypráví o své ženě Míle a synu Tomášovi, je snad podle tebe v iluzi oddělenosti a nevědomosti? Myslíš si, že se ztotožnuje s tělem?
miroslav píše:Tara píše:Má omluva Miroslavovi, psal, že jsem hledající, ne začátečník.
To beru.
Jana taky není začátečník ale ani není hledající, jen se jí líbí některé texty pro začátečníky, které zdánlivě potvrzují její kýženou velkolepost
To si v těch textech vyčerveňuje. Třeba naposledy tohle:Návštěvník píše: Opakuji, že úspěch, sláva a vliv bytosti, která je oddaná Guruovi nebo Bohu, se rozrůstá. Někteří ji nazvou Bohem, jiní Avatárem, Inkarnací Boha, další „Významným Oddaným“. Ona je vskutku Boží Inkarnací.
Díky, tohle je dobré prozkoumat.
miroslav píše:Tara píše:Má omluva Miroslavovi, psal, že jsem hledající, ne začátečník.
To beru.
Jana taky není začátečník ale ani není hledající, jen se jí líbí některé texty pro začátečníky, které zdánlivě potvrzují její kýženou velkolepost
To si v těch textech vyčerveňuje. Třeba naposledy tohle:Návštěvník píše: Opakuji, že úspěch, sláva a vliv bytosti, která je oddaná Guruovi nebo Bohu, se rozrůstá. Někteří ji nazvou Bohem, jiní Avatárem, Inkarnací Boha, další „Významným Oddaným“. Ona je vskutku Boží Inkarnací.
Jana píše:
A poslední kapitola téhle knihy nepochybně není věnována začátečníkům. Schválně jestli bys uhádl o čem je poslední text této knihy?
miroslav píše:O tobě, samozřejmě
"Co znamenají slabiky toho, kdo je nepohnut? Naprostou blaženost pravého „Já“. Je to sat (bytí), čit (vědomí) a ánanda (blaženost). Toto je esencí Gájatrí hymny. Její kontemplace přináší svrchované štěstí."
Tara píše:miroslav píše:Tara píše:Má omluva Miroslavovi, psal, že jsem hledající, ne začátečník.
To beru.
Kdyby se pustila všech těch vyčtenin, co by jí zbylo...?
Jana píše:Návštěvník píše:Miroslav ti vysvětluje, že když jsi ty v hlubokém spánku a přestala jsi vnímat svět, tak tě ostatní mohou pozorovat - at jsou probuzení nebo ne - a vidí, že hluboce spíš. Ty jsi právě v hlubokém spánku. ale oni ne. Pro tebe v tom momentě hlubokého spánku ostatní neexistují, ale ty pro ně existuješ.
Díky, tohle je dobré prozkoumat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků