teonik píše:tedy myslím,že Mooji působí více kanály
1-něco mluví,používá řeč a koncepta
2-ty mohou sloužit jako nosič pro přenos síly řekněme uvědomění
3-je možné i jen být v tichosti,síla stejně působí
Ano, za 3) je podle mě nelepší, měla jsem takto k dispozici pár sekund - nejlepších pár sekund v mém životě (je toto taky koncept?)
Kdo potřebuje slyšet slova, dostane i slova, třeba ty o neexistenci ega.
proto platí, co píšeš:
teonik píše:pro zdar působení je třeba i určité připravenosti žáka
teonik píše:jen na okraj Ros,použil jsem skutečně slova o vytolukání,za což se omlouvám,která mě napadla ze rčení vytloukat klín klínem,ale nemyslel jsem to zle,zkrátka jsem chtěl upozornit na možnost,kdy si žák osvojí mistrem uváděné koncepty a jádro sdělení mu nedojde,začne pak ulpívat na konceptech...
Nemusíš se omlouvat, já jsem tvá slova pochopila plně v intebci onoho rčení. Chtěla jsem jen napsat, že to podle mě tak není, i když se asi může stát, že někdo odjede ze sastsangu s nově zaraženým klínem. Asi se to stává, ale není to Moojiho záměr.
teonik píše:nerozebírám to tady abych vás poučoval,ale protože mě princip přenosu,jak tomu říkám,zajímá
Na satsangu v Krakowě, když před ním seděl jeden kluk a říkal, že mu vůbec nerozumí, Mooji říkal že tak jak existuje by-pass srdce (ta operace), tak on teď děla by-pass mysli, takže nevadí, že mi nerozumíš... Ostatně já už jsem uvnitř....
Jindy zase: vyškeré síly kosmu jsou zde přítomny ku pomoci.
(nejsou to úplně citace, píšu to tak, jak si to pamatuju a připouštím, že to může být zkresleno mojí interpretací).
Pokud bys měl zájem, to o tom by-passu mysli moho dohledat na videu, pokud rozumíš anglicky nebo polsky.
teonik píše:ještě k tomu příměru o maskách
jsem Skutečný a dle libosti si nasazuji a sundávám masky
nebo jsem sám maskou,kterou si kdosi nasadil a za chvíli mě zahodí?
To je klíčová otázka.
Už to tu rozebíral někdo jiný. hvíli tak, chvíli jinak, nebo obojí zároveň. Není to ono Ramanovo Já-já? Já bych to radši do dalšího konceptu nerozvíjela.