Návštěvník píše:Kdo zná celé Rozhovory s Ramanem Maharišim, ví, že jeho nejčastější odpověd na všechny možné otázky hledajících byla: "Nalezněte Self a potom uvidíte, jestli budete mít ještě nějaké otázky.
Nejvíce z něho profitovali ti, kteří se přestali ptát nebo s tím vůbec nezačli a byli v tichu v jeho přitomnosti. Každý na nich poznal, že je to dostalo tam, kam se vyptáváním nikdo nedostal. Ramana věděl, že nejépe se "učí" tichem a často na to upozorňoval.
Jana píše:rafael píše:Jani mám dojem, že jsi takto někde psala podobně o podobném tématu svými slovy.. ale nebyla jsi od uživatelů pochopena..
Řekla bych, že Tě taky málo kdo chápe, když mluvíš o svých zkušenostech.
irulan píše:Jana píše:rafael píše:Jani mám dojem, že jsi takto někde psala podobně o podobném tématu svými slovy.. ale nebyla jsi od uživatelů pochopena..
Řekla bych, že Tě taky málo kdo chápe, když mluvíš o svých zkušenostech.
tedy pokud mluvím za sebe, není to nepochopení zkušeností nebo jejich nevěření, je to spíše jistá rezervovanost k popisu té zkušenosti. Tedy s tím, jak si to "vyprávějící" oklasifikoval, vysvětlil a zdůvodnil. Výrazy jako "existence řve blahem" nebo "byl jsem za egem" jsou pro mě zkrátka těžko uvěřitelné.
rafael píše:irulan píše:tedy pokud mluvím za sebe, není to nepochopení zkušeností nebo jejich nevěření, je to spíše jistá rezervovanost k popisu té zkušenosti. Tedy s tím, jak si to "vyprávějící" oklasifikoval, vysvětlil a zdůvodnil. Výrazy jako "existence řve blahem" nebo "byl jsem za egem" jsou pro mě zkrátka těžko uvěřitelné.
a nebylo by lepší nechat jít toho kdo tomu chce věřit? toho kdo se chce přesvědčit nebo toho kdo to chce potvrdit ?? toho kdo tomu nevěří? pak do toho všeho "existence řve blahem" nebo "byl jsem za egem" prostě spadneš.. tohle nejde pomocí mysli, úsilí nebo přesvědčení nebo dokázání nebo uvěření.. ten kdo chce uvěřit musí zmizet.. tohle jde pouze tichem, trvalým dlouhodobým,někomu k tomu dopomůže láska a odevzdání v srdci a někomu dotazování, obojí má stejnou váhu a vede do toho spadnutí
irulan píše:rafael píše:irulan píše:tedy pokud mluvím za sebe, není to nepochopení zkušeností nebo jejich nevěření, je to spíše jistá rezervovanost k popisu té zkušenosti. Tedy s tím, jak si to "vyprávějící" oklasifikoval, vysvětlil a zdůvodnil. Výrazy jako "existence řve blahem" nebo "byl jsem za egem" jsou pro mě zkrátka těžko uvěřitelné.
a nebylo by lepší nechat jít toho kdo tomu chce věřit? toho kdo se chce přesvědčit nebo toho kdo to chce potvrdit ?? toho kdo tomu nevěří? pak do toho všeho "existence řve blahem" nebo "byl jsem za egem" prostě spadneš.. tohle nejde pomocí mysli, úsilí nebo přesvědčení nebo dokázání nebo uvěření.. ten kdo chce uvěřit musí zmizet.. tohle jde pouze tichem, trvalým dlouhodobým,někomu k tomu dopomůže láska a odevzdání v srdci a někomu dotazování, obojí má stejnou váhu a vede do toho spadnutí
jasně že jo. Tady jsme v diskusi, tady mluví mysl s myslí. Ty když to tu píšeš, a zabýváš se taky tím, že tě nikdo nechápe, tak mluvíš z mysli.
rafael píše:..v tom tichu a lásce ti bude dobře, bude tam to blaho ticha..a mysl se začně oddělovat od tvého JÁ , postupně jen pouze tím že si udržíš svou lásku v tichu.. ...
irulan píše:guru rafael
Návštěvník píše:rafael píše:..v tom tichu a lásce ti bude dobře, bude tam to blaho ticha..a mysl se začně oddělovat od tvého JÁ , postupně jen pouze tím že si udržíš svou lásku v tichu.. ...
to je právě ten průser, že mysl vytváří iluzornost toho, že se odděluje od Já
takže jestliže otočení pozornosti ke zdroji mysli by vedlo k tomu, že se mysl začne od tvého Já ODDĚLOVAT, místo toho, aby Já mysl naopak transcendovalo jako součást sebe sama, tak se všechno ještě podstatěn zhorší a rozhodně to mysl podstatně více rozbouří, místo aby spočinula v klidu a míru, tj. ve svém vlastním zdroji
mně teda skutečně udivuje, co se tady dočítám
rafael píše:irulan píše:guru rafael
nejsem guru ani učitel.. nejsem nikdo a nic
rafael píše:
oddělení není myšleno odkrojíme patku chleba.. oddělením je myšleno zrušení ztotožnění se JÁ s tělem a mysli, mysl je izluze, mysl nepatří JÁ, samotnou mysl živí pouze JÁ, mysl není součástí JÁ, mysl nemůže bez JÁ existovat, ale JÁ bez mysli ano..
rafael píše:oddělení není myšleno odkrojíme patku chleba.. oddělením je myšleno zrušení ztotožnění se JÁ s tělem a mysli, mysl je izluze, mysl nepatří JÁ, samotnou mysl živí pouze JÁ, mysl není součástí JÁ, mysl nemůže bez JÁ existovat, ale JÁ bez mysli ano..
Vesmír je vyjádřením Mysli, je svým původem a povahou mentální a tak nemůže postrádat srozumitelnost a účel. Proto podléhá vládě zákona, který je důsledkem mentální aktivity. Myšlenka světa existuje v intimním vztahu se Světovou Myslí - Bohem. Může se zdát, že všechny jevy jsou náhodné, ale ve skutečnosti tomu tak není. Souvisí s naším vlastním myšlením a jednáním, s modelem Světové Ideje a s aktivitou Světové Mysli. Je v nich obsažena božská Moudrost a dobrotivost. Svět je výrazem nekonečné inteligence, a je proniknut nesmírným významem. Čím více o vesmíru víme, tím tajuplnějším se stává. Málokdo tuší, že za tímto projeveným světem všech tvarů se skrývá skutečná realita. V podstatě je vesmírná existence sérií mentálních zkušeností, promítaných vlastní myslí člověka. Ale nesmíme zapomínat, že lidská mysl je součástí daleko obsáhlejší Světové Mysli.
http://www.paulbrunton.cz/index.php?id=clanek27
Návštěvník píše:rafael píše:oddělení není myšleno odkrojíme patku chleba.. oddělením je myšleno zrušení ztotožnění se JÁ s tělem a mysli, mysl je izluze, mysl nepatří JÁ, samotnou mysl živí pouze JÁ, mysl není součástí JÁ, mysl nemůže bez JÁ existovat, ale JÁ bez mysli ano..
dovolím si ne tak docela souhlasit, pokud to tady ještě vůbec na Poradně je umožněno, aniž by docházelo k mazání nejen příspěvků, ale celých vláken
mysl je součástí Já, proto v něm může spočinout a utišit se
a to, že je tu pocit oddělení od Já způsobuje právě mysl
mysl není iluzí, je to pohyb, je to nástroj tvoření - nástrojem Zdroje, nicméně vytváří iluzornost oddělenosti jednoho od druhého
Návštěvník píše:rafael píše:oddělení není myšleno odkrojíme patku chleba.. oddělením je myšleno zrušení ztotožnění se JÁ s tělem a mysli, mysl je izluze, mysl nepatří JÁ, samotnou mysl živí pouze JÁ, mysl není součástí JÁ, mysl nemůže bez JÁ existovat, ale JÁ bez mysli ano..
dovolím si ne tak docela souhlasit, pokud to tady ještě vůbec na Poradně je umožněno, aniž by docházelo k mazání nejen příspěvků, ale celých vláken
mysl je součástí Já, proto v něm může spočinout a utišit se
a to, že je tu pocit oddělení od Já způsobuje právě mysl
mysl není iluzí, je to pohyb, je to nástroj tvoření - nástrojem Zdroje, nicméně vytváří iluzornost oddělenosti jednoho od druhého
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků