Moderátor: PánBů
PánBů píše:všichni dokonalí být nemusí ale bůh ten je přece dokonalý naprosto úplně a zcela. Či ne? No a otáka je jak může tato dokonalost sama být ještě lepší?
PánBů píše:Záudná otázka Jak být lepší než dokonylý? Když jsem Bůh jsem všechno a jsem ve všem úplně dokonalý tudíš ani není žádocí nic dělat. Není tu potřeba nic měnit protože vše už je nejlepší jaké může být. Přesto ale chci být lepší než dokonalý. No a protože jsem dokonlý tak i vím jak na to. Víte také vy mé boží děti se zkušenostmi z absolutna jak být lepší než dokonalý ?
nás z přítomného okamžiku vrhá kamsi,kde nic nevidíme,a tak o tom můžem sáhodlouze debatit,jak to furt vidím tady
jak dnes mohu být trochu víc dokonalejší než sem byl včera..
Jasněěěěěě, milovat Tě tak, až se stáváme Tebou, tím pádem jsme dokonalejší o to, že jsi milovanej a všechno milované je v našich očích vždycky ještě dokonalejší
PánBů píše:Jasněěěěěě, milovat Tě tak, až se stáváme Tebou, tím pádem jsme dokonalejší o to, že jsi milovanej a všechno milované je v našich očích vždycky ještě dokonalejší
Jasněěěěěě. když jsi nedokonalej tak sjednocovat se s něčím dokonalým tě udělá lepším. Ale jak být lepším když už jsi dokonalým?
PánBů píše:všichni dokonalí být nemusí ale bůh ten je přece dokonalý naprosto úplně a zcela. Či ne? No a otázka je jak může tato dokonalost sama být ještě lepší?
Linda píše:Bůh naštěstí není dokonalý.
Kdyby ano, byl by to průser, protože všechno nedokonalé coby Jeho opak by se okamžitě ocitlo natrvalo mimo jeho kompetenci.
Bůh jen JE, ale jak Indové od pradávna říkají, neví o tom (Vědomí bez pohybu). Proto spustil v Sobě celou tu štrapác (jak Ho to napadlo, když Si Sám Sebe ještě neuvědomoval, nikdo zatím nevysvětlil)
vostalpetr píše:Ale i to je samo o sobě pitomost, že bůh jen je a neví o tom,
to by pak bylo, že je úplnej trotl
a proto by nic nemohlo vzniknout
nebot by od boha nevyšel žádnej impuls k tvorbě...
Takže bůh ví že je a je dokonalý...
Návštěvník píše:Linda píše:Bůh naštěstí není dokonalý.
V čem není dokonalý ?
Jak to víš ?
Posuzuješ jeho nedokonalost z osobního pohledu, nebo máš na to nějaké všeobecně platné měřítko?Kdyby ano, byl by to průser, protože všechno nedokonalé coby Jeho opak by se okamžitě ocitlo natrvalo mimo jeho kompetenci.
To všechno nedokonalé, coby Jeho opak, je nedokonalé jen z Tvého osobního pohledu ? Z osobního pohledu někoho jiného ? Nebo na to, jak má vypadat dokonalost, máš nějaké všeobecně platné měřítko ?
vostalpetr píše:Hlavně je třeba počítat s tím, že netvoří bůh, ale syn, tedy UV,
nebot bůh o sobě neví, pouze jen Je.
vostalpetr píše:Ale jak být lepším když už jsi dokonalým?
To je přece jednoduchý,
uděláš to přesně tak, jak to udělal bůh,
začneš rozvíjet různé modifikace nedokonalosti
a tím budeš lepší, než být dokonalý...
Tedy všechny "boží omyly " (tedy i my) jsme správně a záměrně nedokonalí aby bůh byl lepší, než dokonalý...
(je to obdobná variace toho, co jsem psal včera na jiném vlákně, že bůh se živí našimi psychickými výtvory... )
TEDY ČTĚTE BEDLIVĚ :
MY LIDÉ JSME ZÁMĚRNĚ NEDOKONALÍ
A JENOM MAGOŘI SI MYSLEJ, ŽE SE MAJÍ STÁT DOKONALÝMI NEBO SE ODSUD VYKOUŘIT...
Ale jak být lepším když už jsi dokonalým?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků