rafael píše:může zde někdo napsat nějaké zásady jak nejíst maso a čeho se vyvarovat? má někdo s tím zkušenosti??
malpan píše:
Když bys přecijen chtěl to maso opustit, dej tělu čas a vynechávej jej pomalu a postupně - od těch těžkých (vepřové) po lehká (kuře, ryby). Sleduj reakce těla a podle toho postupuj.
malpan píše:rafael píše:může zde někdo napsat nějaké zásady jak nejíst maso a čeho se vyvarovat? má někdo s tím zkušenosti??
když to hodně zlehčím, tak stačí jej nedávat do pusy a tím se ti nemůže stát, že bys jej jedl.. Ale o takovou odpověď asi nestojíš...
Jsem letitým vegetariánem, ale pokud ti můžu něco doporučit, jez to, co máš rád a co má rádo tvé tělo. Pokud si tvá mysl vymyslí, že je jezení masa špatné a proto jej vyřadíš z jídelníčku, tak tě reakce těla dožene. Pokud tvé vegetariánství bude pramenit z toho, že maso nedokážeš jíst, bude to přirozená cesta - nebude ti chybět (nebude to tedy křeč)
Když bys přecijen chtěl to maso opustit, dej tělu čas a vynechávej jej pomalu a postupně - od těch těžkých (vepřové) po lehká (kuře, ryby). Sleduj reakce těla a podle toho postupuj.
,Petra píše:malpan píše:
U mne to fungovalo bez problému ze dne na den - v okamžiku, kdy jsem si uvědomila, že bych žádné to zvíře, jejichž maso jsem s takovou chutí jedla, nedokázala zabít.
Rodině jsem vařila maso dál. Dcera ho také přestala jíst, kluci ho jedí dodnes. To je podle mne zcela v pořádku.
rafael píše:
ok chápu že to nepůjde hnedka..
..., že maso nedokážeš jíst, bude to přirozená cesta - nebude ti chybět (nebude to tedy křeč)...
rafael píše:.. a co reakce těla u tebe, byly nějaké problémy??
rafael píše:.
co člověku chybí když vynechá maso, co by měl doplnit??
.Petra píše:rafael píše:.. a co reakce těla u tebe, byly nějaké problémy??
Nebyly žádné. Naopak moje zubní hmota se velmi zlepšila. Asi tím sýrem.rafael píše:.
Řekla bych, že bílkoviny. Proto ten sýr...
Návštěvník píše:Bílkoviny se dají doplnit třeba i seitanem, nebo netučným tvarohem. Taky jsem mnohaletý vegetarián a plně mi to vyhovuje.
rafael píše:Tamasické jídlo způsobuje tělesnou, duševní i duchovní otupělost a lenost.
rafael píše:Radžasická strava způsobuje zvýšený pohyb a nadměrný neklid jak těla, tak mysli. Patří sem hodně kořeněná jídla, čokoláda, káva, čaj, luštěniny a další.
.Petra píše:rafael píše:.
Návštěvník píše:Bílkoviny se dají doplnit třeba i seitanem, nebo netučným tvarohem. Taky jsem mnohaletý vegetarián a plně mi to vyhovuje.
.Petra píše:rafael píše:Tamasické jídlo způsobuje tělesnou, duševní i duchovní otupělost a lenost.
Pokud vím, tak tam také bohužel patří cibule a česnek. Ale těch bych se vzdát nechtěla.rafael píše:Radžasická strava způsobuje zvýšený pohyb a nadměrný neklid jak těla, tak mysli. Patří sem hodně kořeněná jídla, čokoláda, káva, čaj, luštěniny a další.
V ten samý den, kdy jsem přestala jíst maso, jsem skončila i s kávou. Uvědomila jsem si, že ve mne vzbuzuje neklid a že je to nepříjemné.
malpan píše:.Petra píše:rafael píše:.
jj, doplnit bílkoviny a minerály - takže pestrá strava..., ale může chybět i ta energie masa
Bílkoviny se dají doplnit třeba i seitanem, nebo netučným tvarohem. Taky jsem mnohaletý vegetarián a plně mi to vyhovuje.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků