Jana píše:Líbí se mi, jak si troufáš popisovat to, co si myslíš, že prožívá podle Tebe ten druhý.
miroslav píše:Jana píše:Líbí se mi, jak si troufáš popisovat to, co si myslíš, že prožívá podle Tebe ten druhý.
Já nepopisuji co si myslím, ale co vidím.
Až budeš mít opravdu hlubší duchovní zkušenost, která tě přiblíží blíže k našemu společnému základu, budeš také do druhých vidět často lépe a pravdivěji než oni sami vidí sebe.
Návštěvník píše:Nejsa Miroslav. Dívaje se přítomností je loutka Jana jednou z právě hrajících postav ve hře Život.
Tak jako další loutky.
Návštěvník píše:Otázka má více rovin, z kterých můžeš vidět.
Loutku právě se zjevující a mizící do pomyslného depozitáře.
Loutku omámenou představou, že je někým, jedno kým.
Loutku, uvědomující si své dočasně role ale hlavně přesahu, Domoviny.
Návštěvník píše:Otázka má více rovin, z kterých můžeš vidět.
Jana píše:Taky Vás moc ráda vidím.Návštěvník píše:Otázka má více rovin, z kterých můžeš vidět.
A v té nejhlubší a nejpravdivější úrovni bez jediné myšlenky jsi kdo?
Jana píše:Taky Vás moc ráda vidím.Návštěvník píše:Otázka má více rovin, z kterých můžeš vidět.
salmo1cz. píše:Jana píše:Taky Vás moc ráda vidím.Návštěvník píše:Otázka má více rovin, z kterých můžeš vidět.
Prázdnota ....
Nic nejsem já - to je první krok.
Všechno jsem já - je další.
salmo1cz. píše:Láska je před balvanem.Láska je v tomto smyslu prvotní zaujetí.Láska je zaujetí proto funguje v pozitivním i negativním.
Proto to mozek nechce brát, protože lásku bereme veskrze jako pozitivní.To pojmenování jako Láska je trochu nešťastné.
salmo1cz. píše:Budhisti to číst nemusí, protože to zase bude kraválu.
Být či nebýt v samsáře je zaujetí či není?
Jana píše:
Ó, skvělé. Tak konečně Ti bude možné položit otázku, na kterou dokážeš odpovědět.
Miroslave, prosím, napiš pravdivě a poctivě, kdo jsem, když se na mě právě teď díváš. Ale dávej pozor, aby to nebylo jen něco, co si myslíš, něco, co vytvořila Tvá bujná představivost. Protože pravda se nachází jen v přítomnosti, minulost se nachází v mysli, napiš prosím nejčerstvější poznání, kdo právě teď jsem, když si o mně vůbec nic nemyslíš.
Děkuji
Jana píše:miroslav píše:Jana píše:Líbí se mi, jak si troufáš popisovat to, co si myslíš, že prožívá podle Tebe ten druhý.
Já nepopisuji co si myslím, ale co vidím.
Až budeš mít opravdu hlubší duchovní zkušenost, která tě přiblíží blíže k našemu společnému základu, budeš také do druhých vidět často lépe a pravdivěji než oni sami vidí sebe.
Ó, skvělé. Tak konečně Ti bude možné položit otázku, na kterou dokážeš odpovědět.
Miroslave, prosím, napiš pravdivě a poctivě, kdo jsem, když se na mě právě teď díváš. Ale dávej pozor, aby to nebylo jen něco, co si myslíš, něco, co vytvořila Tvá bujná představivost. Protože pravda se nachází jen v přítomnosti, minulost se nachází v mysli, napiš prosím nejčerstvější poznání, kdo právě teď jsem, když si o mně vůbec nic nemyslíš.
Děkuji
miroslav píše:Zase si to, co jsem napsal, vůbec nepochopila. A to píšu pravdivě a poctivě. Ty jako Jana jsi souhrn projevů a jejich příčin. A o těch já píšu.
Ne bohužel jsi stále jenom Jana, Jana jako poleno.
miroslav píše:Já nepopisuji co si myslím, ale co vidím.
miroslav píše:O tom, co je za tím nemáš bohužel nejmenší zkušenost, jen představy o tom "kým nebo čím ve skutečnosti jsme".
miroslav píše:Zase si to, co jsem napsal, vůbec nepochopila. A to píšu pravdivě a poctivě. Ty jako Jana jsi souhrn projevů a jejich příčin. A o těch já píšu.
O tom, co je za tím nemáš bohužel nejmenší zkušenost, jen představy o tom "kým nebo čím ve skutečnosti jsme".
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků