Jana píše:
Opravdu právě teď popisuješ, co skutečně vidíš, nikoliv to, co si právě teď o někom druhém myslíš?
Myslíš si, Jani, o druhém - v tomto případě o Miroslavi, že si jen něco myslí a nevidí? Přestože on tvrdí, že vidí?
Jana píše:
Opravdu právě teď popisuješ, co skutečně vidíš, nikoliv to, co si právě teď o někom druhém myslíš?
Jana píše:Takže podle Tebe jsem "jenom Jana, Jana jako poleno". Jsem tedy tohle jméno, ano?
miroslav píše:
Ty snad neumíš číst nebo co.
Píšu: "Ty jako Jana jsi souhrn projevů a jejich příčin. A o těch já píšu. Ne bohužel jsi stále jenom Jana, Jana jako poleno".
Píšu snad, že jsi jméno? Jméno Jana je označení, jméno konkrétního souhrnu projevů a jejich příčin. Konkrétního ega - jak se tomu někdy říká, včetně příslušejícího těla a mysli a nahromaděné karmy.
Pedriito píše:Mluvíš jazyky moudrých, kradeš je na úkor svého vlastního vyjádření.
Jana píše:Pedriito píše:Mluvíš jazyky moudrých, kradeš je na úkor svého vlastního vyjádření.
To netuším, co v mém vyjadřování vidíš za jazyk moudrých. Kdyžtak mě konkrétně můžeš upozornit na to, co bych mohla říct nějak jinak, líp, srozumitelněji.
Tara píše:Myslím, že jsme dnes tady, na tomto vlákně byli poctěni vzácnou návštěvou, mluvící jazykem Já....
Osika krásně vyjádřila odpověď na otázku vlákna - Kdo jsi?
Tak co furt chceš řešit???????
Miroslav, bohužel stejně jako jáčko nemá v sobě dar přenosu, určitě ne takto písmenkovým způsobem, i když vzácně někdy ano, ale to musí mýt svátek....
Ne každý má ten dar, tak to prostě je....
Ty, resp. tvoje hlava chce pořád nějakou odpověď, ale na jemnější odpověď, znění ducha neslyšíš, chceš to pro hlavu, hlava to chce pro hlavu ve slovech, formě, ale to nejde, to prostě nejde....
A tak budeš pořád otravovat a pořád.
Chj, no, ale zase dobrá škola pro učitele.
Jak se vyjádřit, aby bylo pochopeno sdělované?
miroslav píše:
Já nepopisuji co si myslím, ale co vidím.
Až budeš mít opravdu hlubší duchovní zkušenost, která tě přiblíží blíže k našemu společnému základu, budeš také do druhých vidět často lépe a pravdivěji než oni sami vidí sebe.
Jana píše:"To, čím jsi, se neobává následků, ani netouží po štěstí, je samo největším štěstím."
Jana píše:
Eduard Tomáš říká:
"Nejvyšší překážkou je nevědomost. Myšlenka "já jsem tělem" je jejím základem. Proto ani o sobě, ani o jiných nemyslete, jako by byli tělem, ale vždy nejvyšší pravdou."
Jana píše:
Opravdu si sám sebe uvědomuješ, že jsi souhrnem projevů a jejích příčin?
Miroslav píše:
Až budeš mít opravdu hlubší duchovní zkušenost, která tě přiblíží blíže k našemu společnému základu, budeš také do druhých vidět často lépe a pravdivěji než oni sami vidí sebe.
O tom, co je za tím nemáš bohužel nejmenší zkušenost, jen představy o tom "kým nebo čím ve skutečnosti jsme".
Návštěvník píše:Jana píše:
Eduard Tomáš říká:
"Nejvyšší překážkou je nevědomost. Myšlenka "já jsem tělem" je jejím základem. Proto ani o sobě, ani o jiných nemyslete, jako by byli tělem, ale vždy nejvyšší pravdou."
A proč tedy pomáhal Eduard Tomáš lidem, kteří za ním chodili a upozornoval je, na čem musí pracovat, kde ještě nedosahují tu správnou úroven. Proč je neposlal domu s tím, že se ho nemusí na nic ptát, když jsou Nejvyšší Pravdou.
Návštěvník píše:Návštěvník píše:Jana píše:
Eduard Tomáš říká:
A proč tedy pomáhal Eduard Tomáš lidem, kteří za ním chodili a upozornoval je, na čem musí pracovat, kde ještě nedosahují tu správnou úroven. Proč je neposlal domu s tím, že se ho nemusí na nic ptát, když jsou Nejvyšší Pravdou.
Někdo tu psal, že i takové případy nastaly. Tomášovi pak řekli, vy už tady nemusíte chodit, vy už to máte.
Návštěvník píše:Jana píše:"To, čím jsi, se neobává následků, ani netouží po štěstí, je samo největším štěstím."
Ale nejdříve se TÍM musíš stát, Jani. Ale dokud je ti důležitější pořád opakovat poučení pro začátečníky a hlásat, jak jsi štastná, tak se to nemůže stát. To je ta tvoje nevědomost.
Tomášovi
Zřejmě měli schopnost vidět do lidí a poznali, kdo si stejně poradit nedá. Potom prý řekli: Je to dobré. Nepotřebujete nás. Sbohem.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků